Издателство „Еделвайс“ е проект вдъхновен от няколко млади българи, който тръгна като на шега – благодарение единствено на тяхната страст към четенето и нуждата от познание, която носи всяка следваща прочетена книга. И макар първите стъпки да бяха направени с любителски ентусиазъм, много бързо бяха положени основите на едно професионално издателство, което си постави за задача да запълни една дупка в богатата палитра от издавана в България литература и с това да задоволи читателския глад към такива книги.

Едно от основните направления, в което ние от „Еделвайс“ започнахме работа, беше преиздаването на книги, които за първи път бяха видели бял свят преди 1944 г. в България. Някои от тях са забранени след идването на власт на комунистическата партия, а други просто са оставени на забравата, заедно с техните автори. Затова първите две издания, излезли от печат с логото на новото издателство, бяха знаменитият труд на легендарния пълководец и педагог полковник Борис Дрангов „Помни войната“ и книгата на професор Александър Цанков „Трите стопански системи – капитализъм, комунизъм и националсоциализъм“.

В следствие на това се избистриха и основните теми, към които насочихме нашата издателска политика – българска и световна история, военно дело и тактика, социология и демография, политика и политически идеологии, етнография и фолклор. Така с времето започнаха да се появяват нови книги на българския пазар, които помагат на заинтересования читател да допълни своите познания по съответната тема или му дават друг поглед върху нея. Обогати се и палитрата от автори, чийто книги видяха бял свят благодарение на издателство „Еделвайс“. Към българските автори от миналото се добавиха и чуждестранни автори, а вече и съвременни български автори – както на документална, така и на художествена литература.

Днес, когато издателство „Еделвайс“ има вече утвръдено име и вярна читателска общост, ние сме все така водени от нашия първоначален енстусиазъм, който ни мотивира да тръгнем по този път. Затова за нас това издателство никога няма бъде просто бизнес – то ще бъде много повече кауза.

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин и научавайте първи за новите ни книги и промоции!