Петте най-продавани книги на Пролетния базар на книгата

Измина най-голямото книжно изложение на открито, което до момента се е организирало в България. В него участваха около 130 издателства, които бяха разпределени в над 50 шатри, разположени в парка пред НДК в София.

След като поради пандемичната обстановка Коледният панаир на книгата не се състоя миналата година, това беше първото изложение от септември насам, в което имахме възможност да се срещнем на живо с нашите читатели. Няма да скрием, че за нас винаги е удоволствие да се срещнем очи в очи с тези, които консумират плодовете на нашия труд. Техните въпроси, предложения, а и критики, са безкрайно ценни за нас и ни помагат много в подобряването на нашата работа в бъдеще.

Разбира се и тази години имаше заглавия, които се радваха на особен интерес от страна на читателите. Затова публикуваме списък с петте най-купувани книги на нашето издателство. Логично, най-търсената от тях беше „Защото омрзата умира“, която се появи на пазара само няколко дни преди началото на изложението. След силния интерес, който предизвика „Източният фронт“, съвсем естествено читателите очакваха с голямо нетърпение новото заглавие от Леон Дегрел. Затова двете книги на непреклонния белгиец, които са преведени на български език, оглавиха нашата класация. Любопитно е, че след тях се нареди книгата на проф. Александър Цанков „Трите стопански системи“, която е една от първите книги, които сме издавали.

Ето пълния списък:

  1. „Защото омразата умира“ – Леон Дегрел
  2. „Източният фронт“ – Леон Дегрел
  3. „Трите стопански системи“ – проф. Александър Цанков
  4. „Адолф Хитлер – Спомени за нашето приятелство“ – Аугуст Кубичек
  5. „От Кюстендил до Кота 1050“ – Иван Калайджиев

Остави коментар

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин и научавайте първи за новите ни книги и промоции!