Комплект “Българско военно изкуство”

 

Поръчай и спести 5 лв.

За книгите

Помни войната

l

Автор: Борис Дрангов

l

Страници: 84

l

Корица: Мека

l

ISBN: 978-619-7186-03-1

Книгата на полковник Борис Дрангов – „Помни войната“ се е превърнала в библия за много поколения български офицери.
Тази книга трябва да се прочете от всеки българин, още повече от всеки войник, офицер и националист. Един от големите проблеми на нашето време е, че сме започнали да забравяме за съветите на полковник Дрангов, загинал в бой на завоя на река Черна, през Първата световна война.
Борис Дрангов е бащата на българската военна психология и педагогика. Както днес, така и по онова време е имало реформа в Българската армия и точно затова всичко, което е написал, е напълно актуално днес. Българите са били същите хора, каквито сме и сега. Въпреки недостатъците си сме побеждавали във всички битки, които сме водили, точно защото сме имали командири и родолюбци като полковник Дрангов. Дали някога тези времена ще се върнат – няма как да знаем. Но едно е сигурно – ако искаме това някога да се случи, то задължително минава през прочита и осмислянето на неговите завети!

„Бъди възторжен идеалист: смел до безумство, влюбен в България до фанатизъм, честен до самопожертване.“
Полковник Борис Дрангов

Може да прочетете откъс от книгата тук.

Един от първа дивизия

l

Автор: Георги Ст. Георгиев

l

Страници: 238

l

Корица: Мека

l

ISBN: 978-619-7186-06-2

 … Цялата книга е разбираема от всички поезия на българската храброст, доблест и чест, самопожертвуване за Родината поезия, изпята не от действующ офицер, а от школник. Прочетете я, за да се заразите от тихия възторг на певеца, който действува и на разума, и на сърцето ви, защото в творбата си е вложил не само езика, но душата и сърцето си. „Един от Първа дивизия“ е най-живата пропаганда на български патриотизъм, защото не рисува последния в красиви кухи фрази, а ни го дава в живото описание на делата, родени от любовта към родната земя.

Генерал о.з. К. Григоров

Книгата прочетох на един дъх, защото всеки епизод, всяка случка, всичко станало, разкрива пред духовния ни взор вярна, дивна картина, защото всяка глава от тая тъй ценна, тъй прекрасна книга сладостно увлича.
…Своите настроения, весели и тъжни преживелици той ни предава тъй сръчно, тъй майсторски, че от оня миг, когато разгърнеш книгата, ти си вече неин пленник.
… „Един от Първа дивизия“ е една от книгите, които влизат в българската народна библия.

Любомир Бобевски

Може да прочетете откъс от книгата тук.